Emotiva presentació de "La niña amarilla. Relatos suicidas desde el amor"

Publicat el 21 de Març de 2022

Una vintena de persones varen seguir el passat dimecres 16 de març la presentació en línia del llibre La niña amarilla. Relatos suicidas desde el amor, de la periodista María Quesada. L'acte organitzat pel COPIB no va deixar indiferent a cap dels/de les participants, que es varen emocionar amb els testimonis directes d'Oriol Torrescusa i de José Carlos Soto, supervivents del suïcidi, i amb fragments dels 43 relats recollits en aquesta publicació: històries reals de persones que també varen tractar de llevar-se la vida o varen pensar fer-ho en algun moment de la seva trajectòria vital i que porten implícits missatges de superació personal molt potents, per a ajudar a altres persones que puguin tenir ideació suïcida o conducta suïcida activa en aquest moment.

Moderada per Jennifer Prata, coordinadora del Grup de Treball de recerca, prevenció i assistència a la conducta suïcida del COPIB, durant la presentació els/les participants varen aplaudir la idea de l'autora de presentar històries doloroses i molt dures des de l'amor i des de la perspectiva de la superació personal, perquè permet connectar amb persones que puguin trobar-se ara mateix en aquesta situació de sofriment intens i ajudar-les fent-les veure que els problemes són temporals, mentre que el suïcidi no és reversible.

El clima intimista i pròxim que es va crear, malgrat ser una presentació en línia, va animar als/a les assistents a compartir altres experiències personals amb el suïcidi. Tots/es varen coincidir que “està bé parlar, està bé demanar ajuda i millor encara, està bé oferir ajuda per a rescatar aquestes vides que es mouen en el dolor i el sofriment i que consideren que la seva millor opció és morir”.

Les persones interessades trobaran disponible per a consulta i préstec a la Biblioteca del COPIB La niña amarilla. Relatos suicidas desde el amor’ (Editorial Vergara, 2021).