La Gala dels Invisibles de la COVID-19 reconeix la tasca del COPIB durant la pandèmia

Publicat el 25 de Gener de 2023
La Gala dels Invisibles de la COVID-19 reconeix la tasca del COPIB durant la pandèmia

El degà del COPIB, Javier Torres, va recollir el passat dijous 12 de gener un guardó honorífic en reconeixement a la tasca del Col·legi i dels seus professionals durant la pandèmia. El lliurament de la distinció va tenir lloc durant la Gala dels invisibles de la COVID-19, organitzada per la Conselleria de Salut i Consum del Govern de les Illes Balears, durant la qual, a més de al COPIB, va reconèixer el treball d'altres 51 col·lectius professionals, associacions, entitats i institucions en els moments àlgids de la crisi sanitària. L'esdeveniment, celebrat al Palau de Congressos de Palma, va reunir més de 1.500 persones i va comptar amb la presència de la ministra de Sanitat, Carolina Darias, de la consellera de Salut, Patricia Gómez, i de nombroses autoritats de l'Illa.

El COPIB, amb la col·laboració de diferents administracions i entitats públiques, va activar sis programes i va coordinar el treball de 88 psicòlegs i psicòlogues per cobrir les necessitats d'atenció psicològica de grups especialment vulnerables i de la ciutadania en general durant la pandèmia, amb l'objectiu de mitigar l'impacte psicològic derivat de l'emergència sanitària sense precedents. Més d'un miler de persones varen ser ateses durant els mesos més durs de la pandèmia a través dels següents dispositius.

Una vegada més, la Junta de Govern del Col·legi vol agrair el treball excepcional i essencial que varen realitzar tant els/les professionals que varen participar en aquests programes, com els/les professionals de l'àmbit públic i privat que varen seguir brindant suport emocional i psicològic a totes les persones de les illes que ho necessitaven en una situació de crisi sense precedents. Aquest reconeixement és de totes i tots vosaltres.