El Govern renova al COPIB la subvenció per a mantenir l'atenció psicològica en emergències

Publicat el 23 de Maig de 2022

El Consell de Govern va aprovar el dilluns 9 de maig l'autorització prèvia per a concedir una subvenció directa al COPIB de 324.775 €, per a mantenir el projecte de suport psicològic que presta el Col·legi a través del GIPEC IB a les persones en situació d'emergència a les Illes. L'ajuda és per al període comprès entre l'1 de gener de 2022 i el 31 de desembre de 2023.

El Govern ha destacat la funció fonamental que realitza l'equip d'intervenció psicològica atenent les víctimes i als seus familiars en cas d'emergència o catàstrofe per a alleujar les conseqüències del succés, no sols en els casos dels afectats directament, sinó també com a suport per a mitigar els nivells d'estrès de les persones que intervenen en l'emergència. L'objectiu és evitar que les persones involucrades sofreixin conseqüències addicionals a les del mateix esdeveniment, producte d'un mal maneig en alguna etapa de la intervenció o de la resolució.

El servei permanent de suport psicològic que presta el Col·legi a través del GIPEC IB des de 1998 compta actualment amb 40 professionals especialitzats en la psicologia de les emergències que poden ser activats pel Departament d'Emergències 112 del Govern en situacions d'accident de trànsit, accidents on hi ha menors implicats, accidents nàutics, ofegats, situacions d'explosió, incendis i fenòmens meteorològics adversos, intents de suïcidi, suïcidis consumats, segrests i retencions, entre altres situacions de crisi de gran impacte social.

En 2021, el servei va ser activat en 186 ocasions (133 a Mallorca, 15 a Menorca, 33 a Eivissa i 5 a Formentera), principalment per intents autolítics i suïcidis consumats i per a comunicar defuncions.