Gran acceptació del curs del COPIB sobre el funcionament i utilitats de la tècnica de la caixa d’arena per a intervenir en casos de trauma

Publicat el 26 de Maig de 2022

Nombroses persones varen assistir els passats dies 20 i 21 de maig al curs organitzat pel COPIB per a aprendre el funcionament i utilitats de la tècnica de la caixa d’arena en les intervencions amb persones que han sofert una situació traumàtica.

En aquesta ocasió, la formació en línia va comptar com a docents amb la psicòloga Sonia Cruz Coronado, (M-17572), especialista en tècniques de tercera generació, aferrament, traumatització crònica i violència sexual, entre d’altres, i amb María Ángeles de la Cruz Fortún (M-20096), doctora en psicologia clínica, legal i forense i especialista en aferrament, trauma i maltractament en la infància.

Al llarg de la sessió, les persones assistents varen poder descobrir els beneficis de la tècnica sorgida de la preocupació de Lowenfeld cap a la necessitat que els nins poguessin expressar els seus estats mentals i emocionals de manera lliure, prescindint de la figura de l'adult, encara que més tard es va considerar que la caixa també podia aplicar-se amb persones adultes.

Les ponents varen donar a conèixer els elements i materials utilitzats en el desenvolupament de la tècnica, així com els passos a seguir per a una bona praxi durant una sessió amb aquesta eina. Les explicacions de les ponents varen despertar un gran interès entre els assistents, que varen poder aprendre els fonaments i la pràctica d'aquesta eina d'intervenció i avaluació, que permet fer conscient i expressar sentiments, preocupacions o esdeveniments que d'alguna forma o una altra estan tenint una implicació negativa en el pacient. També es va treballar en les utilitats de la caixa en els processos psicoterapèutics i/o d'acompanyament psicosocial.