El Grup de Treball de Psicologia Clínica en el SNS del COPIB celebra la seva primera sessió de supervisió

Publicat el 16 de Setembre de 2021

El Grup de Treball de Psicologia Clínica en el Sistema Nacional de Salut (SNS) va celebrar el passat dimarts 7 de setembre la primera de les seves sessions, amb l'objectiu de supervisar casos reals de professionals de la Psicologia Clínica que treballen en el SNS i de residents de l'especialitat.

La sessió coordinada per Aina Sastre Buades es va centrar en la revisió d'un cas d'elevada complexitat: persona jove amb trastorn depressiu major amb ideació suïcida activa, consum actiu de tòxics i antecedents de dos intents autolítics previs, amb diverses patologies mèdiques greus i cròniques que requereixen seguiment per part de diferents especialistes.

L'exposició del cas va donar pas a una profunda anàlisi, que va propiciar un interessant intercanvi d'opinions i informació entre les tres persones assistents. Les aportacions que es varen realitzar des de models teòrics molt diferents (model psicodinàmic, teoria de trauma relacional complex, teoria del aferrament i EMDR) varen permetre obtenir una visió del cas des de diferents perspectives molt enriquidor.

En finalitzar la reunió, les persones participants varen coincidir a valorar l'experiència com molt positiva i enriquidora, ja que durant la jornada assistencial el professional de la psicologia clínica no disposa de l'espai i del temps per a poder abordar i reflexionar en profunditat sobre casos l'abordatge dels quals és de gran complexitat com el que es va tractar.

Els/les professionals de la Psicologia Clínica interessats/des a formar part del Grup de Treball i participar en la pròxima sessió poden sol·licitar més informació en aquest és correu electrònic de contacte: gtpsicologiaclinicasnscopib@cop.es