María José Catalán desgrana en el curs del COPIB les claus per a elaborar amb seguretat un informe pericial Psicològic, principal causa de denúncia que arriba a la comissió deontològica

Publicat el 24 de Març de 2022

La doctora en Psicologia i experta en Psicologia Forense, María José Catalán Frías, va desgranar les claus per a elaborar amb seguretat un informe pericial, en el curs organitzat pel COPIB celebrat els dies 18 i 19 de març. Catalán va compartir els seus amplis coneixements amb 17 professionals que varen tenir la possibilitat d'aclarir dubtes i compartir experiència professional sobre un tema complex, que a més és una de les principals causes de denúncia que arriba a la Comissió deontològica del COPIB.

Durant les deu hores de formació en línia, la docent va aprofundir sobre qüestions teòriques i pràctiques, com les proves psicomètriques actuals per a realitzar valoracions segons sigui l'objecte de la pericial, l'ús de l'entrevista com a tècnica fonamental de les valoracions, el format i contingut de l'informe pericial i recomanacions sobre el Codi Deontològic.

Va ser un curs molt profitós, en el qual les persones assistents varen contribuir amb l'exposició de casos pràctics i aportacions a la resolució de dubtes. En finalitzar la formació els/les participants varen valorar els coneixements teoricopràctics de la docent, amb més de 25 anys de trajectòria com a psicòloga forense de l'Administració de Justícia i presidenta de l'Associació de Psicòlegs Forenses de l'Administració de Justícia des de la seva constitució l'any 2012.