Més de 1.500 llibres de la Biblioteca Digital del COPIB a disposició dels/de les col·legiats/des

Publicat el 30 de Gener de 2024
Més de 1.500 llibres de la Biblioteca Digital del COPIB a disposició dels/de les col·legiats/des

El nombre d'usuaris/àries del servei creix un 216% i representa ja el 10% dels/de les professionals

El nombre d'usuaris/àries de la Biblioteca Digital del COPIB ha experimentat un creixement del 216% des que es va posar en marxa el servei el 2021 i representa ja prop del 10% dels/de les professionals col·legiats/des. D'acord amb aquestes dades, el COPIB ha renovat el contracte amb l'empresa Odilo, per seguir oferint als/a les col·legiats/des el servei de Biblioteca Digital, que actualment dona accés a la consulta i lectura de més de mig miler de títols de Psicologia, a través de la modalitat de préstec.

En concret, el servei de biblioteca disposa actualment d'un fons bibliogràfic de 1.560 llibres electrònics i recursos en diversos idiomes i en format llibre, que, atenent els suggeriments que registren els/les col·legiats/des a la plataforma, s'amplia periòdicament amb nous títols.

Cal recordar que l'accés a la Biblioteca Digital es realitza a través del bàner instal·lat a la pàgina principal del web del COPIB, on n'hi ha prou amb introduir el número de col·legiat/da i la contrasenya per iniciar el procés de consulta des de qualsevol dispositiu (ordinador, tableta, telèfon mòbil o lector de llibres electrònic). Després de realitzar la recerca i localitzar el títol desitjat, l'usuari/ària té opció de realitzar una vista prèvia de la publicació abans de completar l'operació de préstec. Així mateix, cada persona pot tenir fins a un màxim de tres llibres en préstec i gestionar la seva renovació a través de la seva àrea de usuari/a de la pròpia plataforma.

A més de la seva gran accessibilitat, el servei permet la modalitat de lectura en línia i fora de línia (pot llegir sense connexió), així com aplicació disponible per a iOs, Android i Microsoft. Així mateix, la plataforma presenta una sèrie de funcionalitats que permeten treure-li un rendiment òptim amb un cost zero per al/a la usuari/ària. Entre d'altres, el/la lector/a pot accedir a col·leccions de temàtiques específiques (carrusels dinàmics, lectures recomanades, títols classificats per àmbit i temàtica, entre d'altres); obtenir recomanacions de títols, en funció de les recerques i últimes consultes realitzades; i gestionar la interlocutòria préstec, renovacions, lectura de notificacions d'avís, gestió de dispositius associats, etcètera.