La psicologia de l'envelliment centrà la sessió inaugural de la III Edició de Cinefòrum del COPIB

Publicat el 25 de Octubre de 2021

La Psicologia de l'Envelliment va centrar la primera projecció i posterior debat amb el qual el passat dijous 21 d'octubre es va engegar la tercera edició de ‘Cinefòrum: Curtmetratge i Psicologia’. La vocalia d'Eivissa i Formentera del COPIB promou un any més aquesta activitat gratuïta que incorpora enguany noves col·laboracions externes al col·legi i experts en cadascun dels temes que es tractin, amb l'objectiu d'analitzar diferents realitats, aspectes de la vida i de les relacions humanes des d'una perspectiva psicològica. Les sessions, que es duran a terme a través de la plataforma Zoom, es realitzaran cada tercer dijous de mes, a les 19.00 hores.

A la sessió inaugural del dijous es va projectar la xerrada ‘Previniendo el envejecimiento imaginario’, de Paloma Navas. L'especialista en medicina preventiva i doctora en salut pública mostra en aquesta conferència l'evidència científica sobre com la nostra idea de l'envelliment es pot convertir en una profecia autocomplerta de la pròpia vellesa i ens dona claus senzilles per a gaudir d'aquests anys de manera saludable i en comunitat.

Teresa Jáudenes Gual-Torrella, psicòloga (B-00836) i vocal de Psicologia de l'Envelliment del COPIB, i Paco García Fuentes, gerent de FisioActividad, centre de referència a Eivissa especialitzat en envelliment actiu i en la promoció de l'activitat física i la salut en totes les edats, foren els encarregats de moderar el debat que va seguir a aquest primer visionat, durant el qual es varen tractar, entre d’altres, aspectes com

  • üActituds davant la vellesa. La profecia autocomplerta.
  • üEl poder de la comunitat. Quina influència té l'entorn en la meva salut?
  • Claus senzilles per a gaudir d'una vida longeva de manera saludable i en comunitat.