​La Psicologia de l'Esport tendrà una assignatura pròpia en el nou grau de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport de la UIB

Publicat el 20 de Maig de 2024
​La Psicologia de l'Esport tendrà una assignatura pròpia en el nou grau de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport de la UIB

El proper any acadèmic, el recent aprovat grau de Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport de la UIB farà un pas significatiu en incloure l'assignatura de Psicologia de l'Esport (codi 22904), assignada al Departament de Psicologia. Aquesta decisió assegura la presència d'un professional especialitzat en aquesta branca per impartir la docència.

El Grup de Treball de Psicologia de l'Esport i l'Activitat Física del COPIB valora de forma molt positiva aquesta notícia i la considera un avenç rellevant tant per a la Psicologia en general com per a la Psicologia de l'Esport en particular. Aquesta fita representa el fruit d'un laboriós treball i demostra el reconeixement ascendent de la importància dels professionals del camp.

La inclusió de la Psicologia de l'Esport en el pla d'estudis reflecteix el compromís de la UIB amb una formació integral en l'àmbit esportiu, reconeixent la rellevància dels aspectes psicològics en el rendiment esportiu, la salut i el benestar dels esportistes.

Per al COPIB, aquesta incorporació representa un pas significatiu en la consolidació de la Psicologia de l'Esport com a disciplina acadèmica i professional a les Illes Balears, i destaca el valor de la interdisciplinarietat en l'àmbit esportiu per maximitzar el potencial humà i promoure un enfocament holístic cap a l'activitat física i el rendiment esportiu.

La presència de la Psicologia de l'Esport en el pla d'estudis del grau de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport de la UIB no només enriquirà la formació dels futurs professionals de l'esport, sinó que també contribuirà a l'avanç i la legitimació d'aquesta disciplina en el context acadèmic i esportiu.