Representants del COPIB es reuneixen amb la consellera de Família i Afers Socials del GOIB

Publicat el 13 de Novembre de 2023
Representants del COPIB es reuneixen amb la consellera de Família i Afers Socials del GOIB

Representants de la junta de govern del COPIB es varen reunir el passat dijous 2 de novembre amb la consellera de Família i Afers Socials, Catalina Cirer, i amb el director general d'Atenció a la Dependència, Pedro Codes, per donar a conèixer el projecte del Col·legi al nou equip del departament del GOIB i establir les bases per a una col·laboració interinstitucional durant la present legislatura. En concret, per part del COPIB, a la reunió hi varen assistir el degà, Javier Torres, i la vocal de Psicologia Jurídica, Miriam Kefauver.

Durant la trobada, que va tenir lloc a la seu de la Conselleria, els representants del COPIB varen traslladar als nous responsables de la cartera de Serveis Socials la disposició del Col·legi per cooperar i assessorar en els diferents projectes que estan en marxa i que pugui impulsar el departament durant els propers anys. Així mateix, Torres i Kefauver varen exposar algunes necessitats d'atenció psicològica que es venen detectant en diferents col·lectius relacionats amb l'àmbit competència.

En concret, es va parlar sobre la necessitat d'ampliar el nombre de psicòlegs/ogues en el servei de la UTASI (Unitat Terapèutica d'Abús Sexual Infantil) atès el creixent nombre de casos detectats i la necessitat d'aquests nins i aquestes nines de rebre tractament psicològic especialitzat.

Així mateix, tant des del COPIB com des de la Conselleria d'Afers Socials varen coincidir que existeix també la necessitat d'atendre la gent gran amb soledat no desitjada, i es va parlar sobre la possibilitat de reconèixer el temps i l'aprenentatge de les persones cuidadores de persones dependents.

Finalment, s'ha identificat un altre grup de població d'especial vulnerabilitat, les persones sense llar, que podrien beneficiar-se d'atenció psicològica, encara que tal com va destacar la consellera l'abordatge d'aquest tema planteja un enfocament interinstitucional.

Abans de finalitzar la trobada, els representants del COPIB varen assenyalar també la importància d'ampliar l'equip de professionals del Programa d'atenció psicològica en post-emergències, per poder atendre així les persones que estan passant per un procés de dol.

La consellera Catalina Cirer es va mostrar sensible als arguments del COPIB i va obrir les portes a estudiar un conveni de col·laboració amb el Col·legi.