La vocal de Menorca del COPIB participa en un interessant col·loqui sobre suïcidi amb motiu de la representació "No m’oblideu mai" al Born de Ciutadella

Publicat el 26 de Maig de 2022

Maite Ferrero, vocal de Menorca en la Junta de Govern del COPIB, va intervenir el passat divendres 13 de maig en un col·loqui sobre suïcidi i salut mental, que va seguir a la representació de l'obra de teatre documental No m’oblideu mai, en el Teatre del Born de Ciutadella. Al costat de Ferrero, el debat va comptar també amb les intervencions de la psicòloga Cristina Fernández, el director de l'obra Llàtzer Garcia, i els actors Elies Barberà i Marta Montiel.

No m’oblideu mai és una recerca que dona veu a persones i experiències reals a través del teatre Verbatim (tot el que es diu en escena ha estat recollit d'entrevistes realitzades a testimonis reals), per a visibilitzar i sensibilitzar a l'espectador sobre el suïcidi i problemes relacionats amb la salut mental: trastorns alimentaris, depressió, aïllament, autolesions, TLP, etc. Els testimoniatges expressen com varen viure el tractament psicològic o farmacològic, la reacció dels familiars i amics, etc.

Dirigida per Llàtzer Garcia, la dramatúrgia aborda en paral·lel altres temes com l’assetjament escolar, la importància de parlar sobre el que ens passa, la música i l'escriptura com a canals d'expressió, i convida a reflexionar i genera empatia amb el treball i acompanyament que realitzen els/les professionals de la psicologia especialistes.

Tot aquest material documentat va donar pas a un interessant i participatiu col·loqui, que va ser seguit amb interès pel nombrós públic per a tractar d'entendre què passa per la ment de joves que poden trobar-se en situacions similars a les experiències representades, què impulsa a una persona que té tota la vida per davant a llevar-se la vida i, sobretot, què podem fer per a ajudar-la.