El vocal de Psicologia de les Addiccions del COPIB participa en una nova reunió de la Mesa Social del Joc

Publicat el 20 de Juliol de 2022

El vocal de Psicologia de les Addiccions del COPIB, José María Piñero, va participar el passat dilluns 11 juliol en una nova reunió de la Mesa Social del Joc celebrada a l’Ajuntament de Palma, per a analitzar l'estat en el qual es troben diferents projectes el principal objectiu dels quals és prevenir l'addicció al joc en la comunitat autònoma. La reunió, que va ser presidida per la regidora de Model de ciutat, Neus Truyol, va comptar també amb la presència del secretari autonòmic de Sectors Productius i Memòria Democràtica, Jesús Jurado; el director general de Comerç i Regulador del Joc, Miquel Piñol; responsables de diferents departaments de Cort, així com representants de PADIB, Unicef, Federació d'Associacions de Veïnats de Palma, Projecte Home, Juguesca i FAPA Mallorca.

Entre els principals assumptes que es varen tractar, es va revisar l'estat en el qual es troba la modificació pactada de la Llei del Joc de les Illes Balears per a dotar-la d'un caràcter més social i replanificar el sector. Els responsables del Govern varen informar que, segons està previst, la normativa iniciarà la tramitació parlamentària l'últim trimestre de l'any i com ja va avançar limitarà a 500 metres lineals la distància mínima entre els establiments de jocs i apostes i els centres educatius d'ensenyament obligatori, formació professional, universitària, centres de rehabilitació i hospitals, així com qualsevol altre centre d'ús freqüent de menors, com ludoteques o parcs infantils.

Així mateix, la nova Llei preveu la restricció de la publicitat de joc en els espais públics, límit de noves llicències, control d'edat per a accedir a màquines instal·lades en establiments d'hostaleria, un nou quadre sancionador i el reforç en el control d'homologació de màquines d'elements sexistes, racistes o ofensius.

Durant la reunió també es varen abordar també les línies generals que inclou el Pla Estratègic Municipal de Prevenció de les Addiccions (Pempa). En relació a aquest pla, la Federació d'Associacions de Famílies d'Alumnes (FAPA) va sol·licitar als representants de la Mesa Social del Joc que redactin un informe amb recomanacions per a altres municipis de Mallorca, tal com ha fet amb Palma, amb l'objectiu de prevenir les addiccions.